"Perahtikal" ataupun Praktikal



Polite Awakening:bile dah sebulan mengharungi‘perahtikal’ =),

Sekalung apresiasi semua..


Evergreen Fibreboard Berhad..




Fuhhyooo..lame sudah aku x post entry baru kan?..soalan yang sering ditanya teman seangkatan:
1)poce entry baru mane?
2)wak,cepat la post entry tuh!
3)ce, x der new entry ker?

☞Terime kasey kerana mengambil berat hehe (*ceh perasan jek lebey ;p)..hehe, itulah dia hakikatnya dah lama x berkarya nieh..rindu plop..
Hari nieh adalah hari yang paling aku nantikan harhar (ketawe jahat) coz aku mc dari menjalani perahtikel..huhu,kononnye nak wat medical checkup ptg nieh tapi x tau lah..kalo larat eden poyi la ye =)

☆,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸-(★ meh gedabakan pic ★)-,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸☆


Hmm..adey lupa lak nak cete ape..huhu xpe meh singgah cete pasal pratikal nie..kalo sume nak tau kat atas uh la name company yg saya sedang menjalani sesi praktikal untuk memenuhi semester universiti huhu,ceh formal lak..diam x diam tinggal lagi sebulan jek nak abis(dalam ati abis la cepat) hehe..

Adapun yang baik : apabile aku dapat tau ttg mesin2,tool,proses mekanikal kat situ..
Adapun yang pelik : hari2 morning briefing,hari2 tukar department
Adapun yang jelik : pergi dgn keadaan yg amt menyucikan,pulang dgn keadaan yg amt menggelikan..(*padan muke ;p)
Adapun yang menarik : rehat 3 kali..(*setakat nie,ini jek yg plg best)
Adapun yang tertarik : kat department QC ramai awek2 cun hikhik nakal
Adapun yang serik : kesian member aq ,Jas sipi mate dy kene serpihan welding kerane xpakai goggle..hah tula..huuu baahayeer!


Hahh ini adalah tabiat ataupon ‘typicalpoce’ yg sering terhasil time sampai uma setelah penah perah peluh.(korang pon tiru la yek!harhar):

☞“Perghh penat siak arini!” kate poce.
☞belek kalender..bile la nak abis nie...rr
☞zzzzZZz..kenkadang teros tido..pnt dek oii
☞rajin+go0dmud+hepy=facebo0k
☞“mak,masakkan ayam masak merah..heee”
☞aduh repot ni banyak plop kene tulis..!!
☞dingototi wes ore kening diuduri..rrr (sape paam base jawe);p
☞mintak-mintaklah esok jgn tiauu kat department tuh lagi..foning gua..uhu


Hah itulah serbe sedikit rentetan peristiwe,bukan senang tau kalo dpt company yang sentiase ade kerja nie..lagi2 department mekanikal..phew sgt mencabar,but i very thankful to become apart of it..cayalah promote mekanikal nampak,hikhik!

☆,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸-(★ meh gedabakan pic ★)-,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸☆


☆,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸-(★ meh gedabakan pic ★)-,.-~*'¨¯¨'*·~-.¸☆


Kahkah klaka giler,segan lak nak cete..meh la aq share ckeet..company Evergreen nie koje nye wat fibreboard,of coz la hab0k segala macam jenis dari keturunan mane sume bergelimpangan kat company tue..mane2 department kat situ sume ade ✄ habok kayu..
habok tu lak bkn nye sikit...pergh masyuk giler kan..huhu,nak dijadikan cete kalo lepas maintainance jek sure-sure lah satu badan macam mumia id0p 웃..huahuaa

..pastu lak kena sembur ngan angin kalo nak bersihkan..huhu sembur penye sembur..x pasan lak,pastu blah jela nak cau pegi rehat..jumpe member department sume ketawe wa ckp lu zip suar terbukak..perghhhhh.. pergh memang fuuuhyoo0 giler lah..harhar,klaka an..cover argh malu uh..khik,merah padam muke..wekk! tapi cete x abis lagi,rupe2nye zip suar brader tuh pon terbukak gak..pe lagi tiauu laaaa!!klaka giler moment uh..harhar:

“Pergh keretapi x jumpe jalan ar bro,tontonnn!!” harhar..wek cilakak brader


Situasi : zip suar laki kat department mechanical selalu terbukak..(uit jgn slh paam eh)..;p

Penjelasan : zip tue terbukak coz kitrg sume sembor angin kat bdn coz nak ilangkan habok yg melekat kat bdn time wat keje laa..time sembor angin yg kuat tula yg menolong bukak an zip ;p..hehe(ceh iyer iyer hehe).

Kesimpulan : kalo zip ktrg tebukak tuh mean kitrg wat keje(x men la mengulo-ngulo0);p hikhik..


Kays la sume,rasenye cukop sekadar pengobat rindu..cau dulu yaeh!..




3 comments:

  1. kire an,t balik kampus.nampak zip terbukak,orang tuh buat keje la eh.hehe

    ReplyDelete
  2. haha...kat U len..hahahaa ;P

    ReplyDelete

Copyright © / Apresiasi Poce.

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger