Trek situasi kembali..






Adaptasi dari Entry EV
Polite Awakening : Bila mereka berkarya..

Salam apresiasi semua.
Nampaknya hari jumaat kian melabuh tirai.
Esok plok setengah hari kerja kena bantai
Rakan yang lain semua dah sibuk bersantai,aq dgn jas aje yg masih tersadai.
Memang sakit abis praktikal lambat.
Melihat rakan buat status fb “is watching twlight”
Aduh aq pon na tgk gak “pratikal abislah cepat”..haish


Sabtu hari terakhir,
Menghabiskan sisa-sisa hidup praktikal
Kami mmg dah x tahan,memang x ade sape boleh sangkal.(bos aq bace mampus gue)
Ahad pula bersedia ke melaka
Kali ini x kisah balik pukul berapa
Coz hostel bukan tempat kami semua
Yang menjadi singgahsana adalah rumah sewa.
Teringin pulok nak makan masakan Impiana
Mesti makcik tuh ckp manalah budak2 Dmc yang brader-brader
Makcik tggu n.goreng ayam ngan teh ais saya order
Bukan itu saja,
Apalah jadi swimming pool kat rumah Mr.Cha,
Rasa miss plak nak swimming kat sana,
Tapi xpa hampa tggu,t ada masa cheq pegi 1 kereta


Phew tapi kali ni kurang best cikit,
Coz rumah sewa sume seperate,
Ada yang sana ada yang sini..sedikit la perit
Coz time wat assignment ka report ka nanti sure sakit..
Maklumlah semua dah jauh,
Tapi xla sampai hubungan renggang dan keroh,
Fb,ym,twitter sume ada gune jek sampai subuh,
Gerenti relationship takkan lusoh..
Tapi satu lagi memang best,
Kali ini sambut bufday mmbr sume kat rumah teres
Pak guard pon xder,felo pon x der,x der sapa marah kenakan kaw2 gerenti beres..


Kalau EV barang2 nak dibawa sudah dikemas rapi,
Barang2 Incik poce plok belum setel lagi,
Sure EV bawak bnyk beg mcm bwk delagasi,
Sedangkan incik poce rilex jek malas nak kemas asik pikir elaun dan gaji..hehe
Phew asik terbayang makanan
D’nangka,Batavia,Kenang Selalu,McD,KFc, sume bayangan
Teringin plok nak rase Chiken Chop Batavia,
Dulu last day nak cuti, Syuk ajak mkn tapi kedai tutop pula,
Sambil sinis dy berkata “sudahlah poce sem depanlah kita merasa”..


Bak kate EV mulai pagi ahd,semua bergerak sendiri,
Tanpa ibu dan abah disisi,
Tapi x apelah,hidup berdikari bila lagi..hehe
Tapi rasanya kalau lelaki,panggil jek futsal,karaoke,makan,bowling, free..
Sure ibu abah lupe seketika disisi coz semuanya free
Tapi ade ker orang nak belanja diri?
Apepon ku rasakan MCd semakin menghampiri
C0z ada sudah yang berjanji..=)



Yeah result sem lps sungguh membanggakan
Hasil tunjuk ajar,dorongan dan semangat kawan
Tidak lupa kepada ibu bapa yang sentisa memperjuangkan
Insan yang bergelar anak kurniaan..
Rakan-rakan juga banyak membantu
Ribuan terima kasih sebgai pendahulu
Sebelum air bergelimpangan.
Sekalung apresiasi kepada semua yang menjadi semangat
Mungkin itulah takdir keramat
Supaya belajar dengan lebih smart jangan hard.


Ternyata sudah seloka poce
Kali ini aq x sempat karang essay
Janganlah gelak sampai menceceh
Jumpa di melaka sahabatku,i say.;p


causyincau♍

Copyright © / Apresiasi Poce.

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger