C.A.D.B.U.R.Y

[Cerdiknya Aku Dengan Bergurau Untuk Rasa Yakin]


Masuk pukul 4pg dah.Dua hari ni kelas cancel.Aku teruskan kelangsungan hidup utk test ari khamis ni.Bukan nak habaq mai cete tu,tapi hari ni aq belajar something important dr member2 aq.Ya,pada aq dorang lagend.Jatuh bangun aq dengan dorang.Pernah kan korang dengar member makan member.Member tikam dari pelbagai arah,tp YG aq jupe beza.Mereka lain.


-Sering orang label ada anasir2 luar akan ganggu friendship yg terbina.Korang buat ape?Solution korang ape?


-Sering orang kate kita lebih tahu menilai orang berbanding diri kita sendiri.Baik sangat ke diri kita nak menilai orang?


-Sering kali kita sedang leka utk mencari kesalahan orang lain.Kita mampu ker betulkan diri kita dulu?


-Sering kali kita berhadapan dengan hasutan orang.Kau tau tak benda tu boleh rosakkan relationship?


Aku x berani nak bagi nasihat sbb aq pun sama.Aku pernah kutip teguran.Aku respek orang yg bagi teguran.Walaupun dia tau dia x betul tp dia sama2 ubah.Pernah korang dengar member korang sedih sbb perilaku korang jauhkan diri?korang try for sure ko rase rugi.Aku rase kerugian tu.Tapi nasib menyebelahi aku.Mereka kata mereka terima aq seadanya sbb mereka memahami kekurangan hati aq.


Rasa poyo giler bagi statement macam ni tapi gua tak bohong.Ini realiti dunia bukan televisyen.Tak pernah di-edit.Kadang kita rasa kita hebat tapi rupanya kehebatan itu keluarkan banyak kelemahan rupanya.Kita boleh je cakap itu unfair!!tapi nak buat macam mana yang penting kita go for it because that is what we called life.

0 comments:

Post a Comment

Copyright © / Apresiasi Poce.

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger