T.A.M.B.U.N CREW

[The Awkward Moment Behind Unexpected Negotiation]
.


[1 Week before]


Cane nak mule cete ek..hmm 1week before hari kejadian,proses keahlian berlaku..mcm2 kerenah ade..yg aq x dpt permission dari bos nak bwk kete jauh2,..yg sorang smpi ari jumaat tak confirm participate ke tak..ada lak yang ckp ni event "sek sek iye"..and ada lak yg kata kalu tak cukup transport dy pegi..haha tp alhamdulillah sbb semua register tepat pada masanya.Cadangnya mmg aq x dpt pegi sbb ayah aq soh blk teman mak kat umah sbb ayh ade keje kat puchong tp sbb project manager(PM) dah bape kali ajak event aq tolak hmm kali ni aq kene usha2 masa plus duit plus free time utk pegi gak.Bile lg kan,sbb last aq pegi vacay pon time pulau kapas dulu..lame dah doe..

.


[16 March 2013]


PM kate kul 4pg kene gerak tp kul 2pg tu tak dpt tido lg..excited punye pasal sampai bape kali masuk bilik air..lepas antau glider kat umah member g beli brg ape yg patot.Pkul 1 dah lepas,..2pg dah lepas..still tak tido2 lagi..poyo lak asik nak ckp sbb excited haha..same je korang kan, trending twitter kemen lagi..last2 kul 230pg bulu mate terus lelap tetibe..set alarm kul 330pg tp bangun 345pg..mmg kelam kabot capai tuala..tepat kul 4 dol tepon,dy buat sore poyo2 belum bangun haha suruh cpt gerak..gerak umah dorang, bawak masuk barang sume siap sign penyerahan wang saku mcm dapat style penyerahan harta haha gempak x management haha tu kak long punye keje tu..Estimated kul 440pg kitorg gerak dr sini g kl uma cap kat area bangi (satu2nya tmpt yg aku rase ramai jemaah subuh kat situ.Respek)..ermm penumpang men peranan.Gil,mi,zam,aq..koi da warning siap2..ce ko jage2 gil uh..mmg dy tido laa dlm kete sbb dy x tido lg..haha Mi ngan zam relax je bual2..tp lps 1jam dorang tewas gak yg zam berzikir agaknye,..kepala mi dah sangkot dah kat tingkap lentok sudah..Gil je still bertahan tp selubung dengan selimot..bagus la co-pilot x tido ahaha belum lg kot.Lepas uma cap solat suboh terus gerak kl uma mok ngan amik mer..decide drop kete aq kat uma mok then kitorang build up team alza!Sekali lg penyerahan wang saku kat mok oleh kak PM kite..mer tengah berdiri tggu kete pick up dy kat stesen bas ape tah..sory la aq mmg x tau sgt area kl ni ahaha..mer kate "aq terpacak kat sini dr kul 6 puihhh" haha..abih keje pick up crew2 sume our vacay start now..Mcm bese,vacay ni tak berjaya kalu niat tak betul..mer lead doa mohon agar permudahkan urusan ktrg sume..ye ar kalu x dpt izin drNYA tak complete urusan kita kan..terus gerak Tambun,PeraQ bukan KampaQ nye ika alin ahahha Kemahiran driving terserlah.Masing2 tunjuk skill.Kete cap satu hal..lampu dia confuse kan org dr melaka lg..haha bile jln dop rata ingtkan dia bg high beam..time tu aq ketepi la..pastu dy ikut ketepi haha confuse sikit nak ckp tgh men Game Theft & Police belum lg rase..haha

-Team Alza unite : Dak2 ni kata time dekat R&R dorang sume benti,kuar..satu2nye makhluk yg x kuar dr kete dak2 alza unite.Persoalannya,bila korang benti???


-Team Myvi unite : Hmm yua dgn ika hmm same jee..bile ktrg buat aksi memotong kete nmpk 2 ekor tu melekat mcm igauna kat cermin yua dgn mulut terbukak sikit..samee jeee last2 mi ngan cap je yg bernyawa time uh haha


-Team viva unite : Team ni aq tak tau la bile dorang nak abis gelak..time potong dol gelak,koi bukak mulut mcm ade cete best jee..kete mer pon same yg fara buntang kan mata bulat dy pastu senyom..zam mcm bese la bile dy bukak sore halus dia org dah boleh gelak dah..compare team alza memang x same..lagi best suasana sepoi2 dlm alza hahaha..mok smpi ckp "bangun anak2" "hai anak2ni x boleh bawak jalan" dgn buat muka duckface dia haha


Sampai Tambun Lost World estimated pukul 9 lebih tapi kitorang selamat sampai dalam kul 10.15 ar mcm tu..check in,dapat kan tag siap2..and tukar baju,amik loker tuk smpn brg2 berharga..LostWorld.Speechless.


-Bile dah dpt air mmg dah tak ingat dunie dah..p dok pusing2 dalam lostworld tu mcm2 ade..Nak tau?try pegi ngan usha sendiri..Bohong ar kalu org kate x happening pegi lak ngan member2 lak uh.


-Kapal pirates tu mmg jahanam!..punca 100 plus jugak..arghh kalu aq tau aq x minom!..woi macho2 cap,mer,gil tu pon muka pucat jugak tau xyah selindong ar..korang cume tahan macho x nak jerit an..puihh try arr dok plg belakang sekali haa tau x tau dunie ni camno..huh tp pelik aq budak due ekor tu yua dgn alin ayt drg same je bile aq dok sebelah drg "saba ce sikit lagi,sikit lagi" "dah cey sikit lagi nak habis" puihh dorang x de perasaan ke??????? haaha


-Hah try tgk pic bawah ni..ni ar kapal pirate jahanam tuh!..tp utk pic ni korang jgn fokus kat aq..fokus kat mamat baju kale ijao tu..kemen berlagak lagi sebelom naik...lepas naik sume tiang dy nak pelok!..gil punye keje ar tu haha

.

-Yg si mamat mok ni x perabih dgn Tiger show dgn si shery ke ape name budak pempuan tuh..sampai burung kakak tua tu confuse mane batang yg patut dia hinggap sbb ada shining blocking mata dy haha..good job!


-Flying chair tu lak,bile aq tgk si koi zam ika alin fara ngan kak long nek..mule2 je excited jerit sbb kusi tu start terbang pastu aii mcm xde org lak yg naik sbb sume diam kepeningan..2x 3 x je jerit excited pastu dah mcm nak muntah dah lagi2 ratu wueek kita si sabah tu ani..hahaha


-Abihkan masa kat Tambun tu dlm 7 or 8 jam rase..pastu siap2 bilas,makan isi minyak..Team viva dol nak tunjuk dorang ade satu keropok time kat trafic light..mok nampak dy buat strategi suroh aq,kot,gil pgg satu jajan..hah!mok bg arahan "satu dua tiga"!! sume bukak tgkap tunjuk keropok msg2 4 penjuru..hamik ko hahaha makcik yg tgh sapu tgk gelagat ktrg kat trafic light terkekeh2 dia..haha


-Segera cari lokasi tmpt penthouse yg ktrg booking sblum pegi sini..area Cameron Hightland..start masuk area tu mmg sejuk gileer.team alza unite kot,gil,aq mok msg2 dah capai ngan selubong dgn selimot..Mmg sejuk! What do you expect Cameron kan..tp suasana maghrib dy mmg cun angin deru mcm bese..terasa tusuk tulang ni hah..


-Tepat kul 9mlm ktrg smpi Penthouse! pergh umah yg xde kipas tp sejok nye kemen bagai sekali.Yg bunga2 sume start masak steamboat sdgkan yg kumbang tgk GAG konsert korea,men kad, usha gambau..ade yg turun usha pasar malam..cKot dr dlm kete asik ckp pasal cendawan goreng dy..hah sbb tu x lepas peluang g cari tuh..


-Lewat gak hidangan siap sume..dlm kul 10 lbh tu ktrg dinner same2..sdp spegethi tu..tp time makan rmi2 uh,suasana mcm awkward sikit..senyap sikit pun boley kalu nak digambarkan..time tu ar cadangan mok,zam ngan mer pasal game Theft&Police tu muncul..sume participate..hukumannya kene abis kan steamboat tomyam yg x abis tu haha..Ah!! aq x suke game ni..!Tapi aq nak gelak pasal ika hahaha..obvious sgt bile jd theft hahahaha reti kelip ke x reti ika hahaha..Paling gambel fara,bile org pggl dy dr bwh dy turun dgn telekong putih phewww..bak kate mok yg tlh single tu "perghh serius doe cair aq" haha..Game abis kul 2pg pastu sume mata dah kuyu mana x nye pnt masing2 kat gelak,mandi,driving lagi sume kepenatan..tido.


-Time tido lak..pon ade insiden gak..aq ngan mer tido same..dol,mok,gil,koi satu katil 4 kusyen biru bunga2..yg klaka nya si dol ni hah time tido pon boley kate "AKU NAK MAIN 2x" perghhh main game sampai terbawak2 dlm mimpi dol haha..bile pg org cete ckp itu sume dusta..mmg ar org tido mane ley sedau bile die ngigau puihh...

.


[17 March 2013]


Pagi tu mer kejot an aq solat subuh..dy terus lepak beranda makan kuaci..aq terus mandi air panas sbb nak perot memulas dek punishment steamboat semalam..selesai sume nampak kelibat gil masak telor ngan potong kerak roti..nak buat scrabbler egg katenye..yg len still lg terbongkang..aq capai camera mok snap muke sekor2 tgh tido..Scrabbler egg tu sedap gak penye tggal lagi ktrg lupe bwk garam ckit kalo x mmg perfect! thanks girls! Then last day kat ctu,..sume siap2 kemas dlm kul 11pg ktrg gerak..Otw balik sume sempat capai ole2..bnyk gak kdi2 strawberry plus ubi madu souvenir kaktus etc. Sume shopping utk family or member2..xlupe kot haha..Rutin wajib mmg snap pic la kan tu wajib hehe..lepas tu dlm kul 5 lebih petang tu start turun area tapah..perghh tapah.Serik bak kate ani.haha

-Kat situ ar ani dapat title Ratu wueeek haha


-Team alza mcm bese,..ckot dah start berzikir,aq ngan gil pon terfollow same haha


-Fara bak hang lak menurut kate mer dy relax je siap men enset,usha picture sume padahal org sume pening2 lalu area tapah tu


-Ktrg benti solat jamak sekejap..then teruskan perjalanan balik melaka,


-Buat 1st time nye team alza dop tido sbb ckot drive hahaha,gil smpt kate "on ckot we trust!!" ckot balas.."asal korang x tido siot ko xcaye aq on ckot we trust konon puih" hahaha


-Masa rehat kat perhentian ape tah,satu insiden lg terjadi..cap kene ngorat dengan budak2 pempuan GERAI NUM 16..merah padam muka mamat tuh haha,mi saksi dy kate bdk2 pempuan tu ckp "Hensemmmmnyeeeee tahiii lalat!!" smpi siap prepared surat lg (Bukti ade kat aq) hahaha..*persoalannye,bnyk2 aset kat cap tu tahi lalat yg ko tgk budak? haishhh haha


-Sampai kl sume berpecah ade yg blk umah jap then balik melaka ari senin..ktrg 3 org teruskan driving balik melaka


Arrived melaka estimated kul 12mlm tp pheww penat woo kul 2 baru sampai..esoknye g kls kene bahan antra satu same len..mata sume x ley blah..rase dtg just nak sign je kot hahaha..habiss.


#nama sume dipendekkan atas dasar safety :)
[LOSTWORLD OF TAMBUN IPOH,PERAK]

6 comments:

  1. #nama sume dipendekkan atas dasar.... =p
    HaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHaHa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..safety nanti org cari and buat bukan2 hahaha

      Delete
    2. kihkih..dasar tutttt tutttt tuttt... Xp

      Delete
    3. keselamatan diutamakan hehe kang kena spam lak kang hehe

      Delete
  2. syoknye dapat g vacant ramai2.. =D

    ReplyDelete

Copyright © / Apresiasi Poce.

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger