Karya itu ye?

Polite Awakening : Bila kelebihan itu didominasi.. ..

Aaaduhai,lame noo x jejak kat sini tapi x apelah ye maklumlah sekarang busy memanjang sejak abis study diploma aritu..rezeki pulak bertambah bile result UPU menampakkan hasil coz dpt gak sambung degree bulan september ni..bukan nak cete itu yang pasti,tapi nak sharelah cerpen sulung yang rasenye galak untuk dibaca..hah kalo jupe kat kedai2 tu belilah an kalo nak tau ape isi yg terkandung hehe =)





..."Huh.Reaksi serta respon yang mereka berikan sudah cukup memberikan tamparan yang berbisa.Kata-kata mereka terus menusuk kalbuku.Betul apa yang mereka kata,sepatutnya tiada rahsia antara kita.Jelas sekali nada Kucai dan Adi membuktikan kemarahan mereka.Marah betul mereka.Saat aku cuba mengembalikan keadaan yang semakin hangat dengan ayat-ayat yang mudah sahaja bersifat sejuring selumbar itu,ia memberi impak yang luarbiasa.Aku cuba mengawal keadaan.Inilah padahnya.Salah satu faktor kenapa ia tidak boleh diberitahu,ia sudah cukup untuk merisaukan dan terlalu senang untuk meraih simpati.Aku tidak mahu begitu.Tidak mahu menyusahkan rakan karibku yang selama ini aku anggap merekalah nadi untuk aku meneruskan kehidupan.Tidak salah juga sekali lagi untuk aku ucapkan yang aku sangat bersyukur ditemukan dengan kamu berdua.Adi dan Kucai.Tetapi situasi sekarang sudah mencerminkan perbezaan.Nak tak nak aku kena juga untuk berterus terang dengan mereka.Bukan untuk menelaah simpati mereka tetapi sebagai satu penghormatan bagi mereka"

hah begitulah sedikit bingkisan dalam cerpen itu,ala 8799 patah perkataan je..hehe jupe lagi..salam.

p/s: Geliganya lelaki itu, apabila dia berjaya memahalkan wanita hanya melalui kata-kata dan akhlaknya :)




Teaser 2 | Diari Extended Poce,Trip Pulau Kapas 6/5-8/5

Polite Awakening : Bila keganjilan itu berubah kepada kejanggalan ini haha.. ..

video

Teaser 1 | Diari Extended Poce,Trip Pulau Kapas 6/5-8/5-(Pesanan kpd Rakan2)

Teaser 1 | Diari Extended Poce,Trip Pulau Kapas 6/5-8/5-(Pesanan kpd Rakan2 yg x berpeluang mengikuti )

Polite Awakening : Bila kegembiraan itu dikongsi bersama.. ..

video

Teaser| Diari Extended Poce,Trip Pulau Kapas 6/5-8/5

video

Polite Awakening : Bila perasaan itu datang.. ..

p/s: ade nak kirim pe2 hehe,3Dmc 10/11 terbaek!!

Terhangat Di Corong2 Terang





Polite Awakening : Bila lidah itu tidak lagi terbelit.. ..
Fuhhh..tinggal satu paper lagi tok abiskan final year nie,sori mates da lame x update blog haha busy kemaen hehe,..
okay tok tatapan serta release tensile eh silap tension haha presenting artis yg bertuah utk menghiasi sorenye di laman sesawang nie terimalah..haha
p/s: kpd sespe yg nk knl2 usha mamat nie leh la ke fb beliau haha


video

p/s: kalo ade vid cam yg menrik boley la email kan ea,kat cni salah satu tmpt anda femes!! ;) hehe caloo

Kompem2 puas..ngam habis haha





Polite Awakening : Bila rasa itu memanipulasi lidah.. ..

Fuhhh..hebat jugak movie2 ‘belokbasterrr’ bulan nie kan..pergh pergh ngam habis..Dari filem mat saleh Harry Potter Deathly Hollow, The chronicles of Narnia: The Voyage of The Dawn Treader,Tron Legacy sampailah ke filem tempatan kite sendiri Hantu kak limah balik rumah,Janin,Aku Masih Dara,..sume di sampaikan dgn masyuk giler dengan hasil nukilan oleh pengarah2 yg cukup berkaliber..huhh rase puas gak la..tapi itu bukan persoalannye..haha,straight to the point..korang pena tgk kan aksi realiti tv yg berunsurkan gimik yg extream sbg contohnye fear factor,survivor,amazing race..dan seumpannya..Tujuan asal mereka menyertai acara sebegitu bcoz drg nk merebut hadiah utama yg begitu lumayan dgn meredah semua possibility yg ternyata sudah on line of planning...x kire ape jue obstacle yg hadir mereka perlu menguasainye dgn skill yg mereka ada utk melepasi peringkat seterusnya..huh cukop hebat di situ,..
Dan ape yg menariknye disini ternyata cabaran Fear Factor versi Jepun mempamerkan ke-extreaman mentality dan juge physicallity..haha ape? x caye ea..hah tgk pic kat bwh nie..
p/s: kepada wanita/lelaki yg alah kepada semua alahan dinasihatkan supaya tidak melihatnya..kerana ia mengandungi unsur sensivity rakyat...harap terhibur =)







...Amacam setakat ni boleh tahan lagi x?..hehe,bertetapan dgn cabaran,pulangan yang diberikan juga adalah sejumlah 1 billon Yen..pergh menurut pertukaran mata wang malaysia..generasi korang yg ker 9 pon still x habis lg oii..haha..aq pon x tau la wanita kat ats nie menang or x..tp moral value yg boleh di share kat sini,usaha yang agak kental laa tok mendapatkan duit..haha..tetapi perlu diingatkan,bg yg beragama islam tahi dan juga air kencing manusia adalah tergolong dlm kumpulan najis oleh syarak..so fikir2kan lah..sekadar renungan yeah!..salam.

p/s: pade yg success dlm result pmr,congrat ea! Phew new semester are going to be beginning and dat will be the last one..thought & hope so..mari berkuliah& hepy new year^^





Copyright © / Apresiasi Poce.

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger